Borůvkové mufiny

 

Porce

2-4

Doba přípravy:

15 min

Doba vaření:

25 minut

Náročnost:

nízká

Typ stravy:

Paleo

boruvkove mufiny • Kateřina Málková • Nutričním bohatstvím ke zdraví.

Suroviny

2 hrnky jemně mleté mandlové mouky

¼ lžičky soli

½ lžičky jedlé sody

¼ hrnku kokosového oleje (rozpuštěný a vychlazený)

3 velká vejce

¼ hrnku javorového sirupu

1 lžička vanilkového (bezlepkového) extraktu

1 hrnek borůvek (mražené nebo čerstvé)

Postup

 1

Troubu předehřejte na 180°C. Do jedné misky postupně nasypte všechny sypké ingredience a pečlivě promíchejte. Ve druhé misce pečlivě prošlehejte vejce, olej, vanilkový extrakt a javorový sirup. Vejce by měla být pokojové teploty, stejně tak rozpuštěný kokosový olej (nevlévejte teplé do studeného, olej se zdrcne chladnými vejci a pokud bude olej příliš teplý zdrcnou se, pro změnu, vejce).

 2

Pečlivě prošlehané tekuté suroviny vlijte do mísy se sypkými ingrediencemi. Lehce promíchejte. Borůvky přidejte až nakonec a lehce promíchejte (mražené borůvky mohou těsto zbarvit do fialova, proto můžete do mufinových košíčků vložit čisté těsto a pak jednotlivé borůvky zapíchnout do těsta v jednotlivých košíčcích).

3

Pečte po dobu 18-20 minut nebo dokud se těsto přestane lepit na špejli. Po vytažení z trouby košíčky vyndejte z mufinové formy a nechte zchladnout.

Další recepty

Kuře v žampionové omáčce

Kostní vývar

AIP, Paleo, bez lepku, bez laktózy, low-carb, cukrfree. Příprava kostního vývaru je velmi jednoduchá, samotné vaření zabere minimálně 4, maximálně 48 hodin. Vývary z hovězích, vepřových kostí, drůbežího skeletu představují klasiku české kuchyně.

Kuře v žampionové omáčce

Dýňová polévka

AIP, Paleo, bez lepku, bez laktózy, low-carb cukrfree. Velmi jednoduchá příprava – 15 minut, celková doba vaření 60 minut včetně pečení dýně. Velmi oblíbený recept v naší domácnosti. Místo krutonů používám najemno nakrájenou a orestovanou slaninu.

Kuře v žampionové omáčce

Kuře v žampionové omáčce

AIP, Paleo, bez lepku, bez laktózy, low-carb, cukrfree. Krémová omáčka z&nbspkokosového mléka a žampionů se&nbspsametovou texturou se velmi dobře hodí ke křehkému kuřecímu masu. Jednoduchý recept připravený do 30 minut můžete podávat s květákovou rýží, restovanou zeleninou, nebo s rýží, pokud jste ji u AIP již úspěšně přidali zpět.

Novinky z oblasti zdravé výživy

autoimunitního protokolu   

prevence civilizačních chorob

zdravého životního stylu           

nové zdravé recepty