Pečená zelenina
Porce
2-4
Doba přípravy:
15 min
Doba vaření:
2×20 min
Náročnost:
nízká
Typ stravy:
AIP

Suroviny
¼ hlávky čerstvého červeného a/nebo bílého zelí
¼ květáku
1 menší sladká brambora
2 mrkve
1 cibule
polévková lžíce sádla nebo avokádového oleje
Restovat můžete cukety, ředkvičky, ředkve, červenou řepu, dýni, patizon, houby, kapustu, růžičkovou kapustu, pak choi, celer, pastinák, česnek.
Postup
1
Zelí nahrubo nakrájíme, květák rozložíme na malé růžice, sladkou bramboru a mrkev nakrájíme buď na hranolky nebo kolečka, cibuli rozřízneme na čtvrtiny.
2
Nakrájenou zeleninu vložíme do mísy posypeme tymiánem, rozmarýnem nebo jinými bylinkami. Přidáme vepřové sádlo a rukama prohněteme kousky zeleniny, aby se tuk a bylinky dostaly na všechny kousky.
3
Vložíme na plech s pečícím papírem. Pečeme ve 200 °C předehřáté troubě po dobu 20 minut, poté kousky zeleniny otočíme a pečeme dalších 10-20 minut, aby byla zelenina propečená ze všech stran.
Další recepty

Dýňová polévka
AIP, Paleo, bez lepku, bez laktózy, low-carb cukrfree. Velmi jednoduchá příprava – 15 minut, celková doba vaření 60 minut včetně pečení dýně. Velmi oblíbený recept v naší domácnosti. Místo krutonů používám najemno nakrájenou a orestovanou slaninu.
Krevetový salát
Broskvový krambl
AIP, Paleo, bez lepku, bez laktózy, Vegan. Krambl je vynikající desert, který se stane hitem, kamkoliv jej přinesu. Můžete použít i další ovoce, které pouští šťávu: jahody, borůvky, čerstvé fíky společně s broskvemi, nebo meruňky. Krambl je beznadějně jednoduchý a rychlý a pokud si chcete (a můžete) zahřešit, pak je vynikající teplý s vanilkovou zmrzlinou.