Květáková kaše

 

Porce

4

Doba přípravy:

5 min

Doba vaření:

20 min

Náročnost:

nízká

Typ stravy:

AIP

IMG 2869 scaled • Kateřina Málková • Nutričním bohatstvím ke zdraví.

Suroviny

květák

olivový olej

ghí (pro ty, kdo nejsou v eliminační fázi AIP)

sůl

 

Podávejte jako přílohu.

Postup

 1

Květák natrhejte na jednotlivé růžičky, vhoďte do osolené vařící vody a vařte do změknutí 15-20 minut.

 2

Po uvaření vložte do mixéru, osolte dle chuti, přilijte olivový olej (cca polévková lžíce) a promixujte.  

3

Pokud nejste v eliminační fázi AIP a již jste do svého jídelníčku přidali ghí, můžete místo olivového oleje použít ghí.

Další recepty

Kuře v žampionové omáčce

Pečená zelenina

AIP, Paleo, bez lepku, bez laktózy, low-carb, cukrfree, Vegan. Slouží jako vynikající příloha ke kvalitnímu masu, anebo ji můžete jíst jen tak. Pečení zeleniny vybízí k experimentování a nacházení chutí, které vám budou nejvíce lahodit. Nejlépe chutná, když je venku sychravo a vás může krásně zahřát na duši i v žaludku

Kuře v žampionové omáčce

Krevetový salát

AIP, Paleo, bez lepku, bez laktózy, low-carb. Velmi jednoduchý, několik ingrediencí nadělá plno parády. Salát pro každé roční období, je plný zdravých tuků, kvalitního proteinu a zeleniny s tolik potřebnou vlákninou. Zálivka je univerzální, hodí so do mnoha dalších salátů.
Kuře v žampionové omáčce

Kuře v žampionové omáčce

AIP, Paleo, bez lepku, bez laktózy, low-carb, cukrfree. Krémová omáčka z&nbspkokosového mléka a žampionů se&nbspsametovou texturou se velmi dobře hodí ke křehkému kuřecímu masu. Jednoduchý recept připravený do 30 minut můžete podávat s květákovou rýží, restovanou zeleninou, nebo s rýží, pokud jste ji u AIP již úspěšně přidali zpět.

Novinky z oblasti zdravé výživy

autoimunitního protokolu   

prevence civilizačních chorob

zdravého životního stylu           

nové zdravé recepty