Restovaná cuketa

Porce

2

Doba přípravy:

2 min

Doba vaření:

10 minut

Náročnost:

nízká

Typ stravy:

AIP

IMG 2826 1 • Kateřina Málková • Nutričním bohatstvím ke zdraví.

Suroviny

1 cuketa

2 lžičky olivového oleje

Sůl

 

Cuketa chutná dobře jen osolená, pokud chcete použít koření nebo bylinky, můžete sáhnout po rozmarýnu a tymiánu.

Postup

 1

Pánev rozehřejte na střední teplotu, přidejte 2 lžičky olivového oleje. Cuketu nakrájejte na kolečka, pokud jsou kolečka příliš velká, můžete nakrájet na půlměsíčky.

 2

Do rozehřátého oleje přidáte nakrájenou cuketu. Restujte na střední teplotě po dobu max 10 minut.  

3

Před koncem restování cuketu osolte dle chuti. Cuketu nesolte na začátku restování, pustí hodně vody a bude rozměklá.

Další recepty

Kuře v žampionové omáčce

Pečená zelenina

AIP, Paleo, bez lepku, bez laktózy, low-carb, cukrfree, Vegan. Slouží jako vynikající příloha ke kvalitnímu masu, anebo ji můžete jíst jen tak. Pečení zeleniny vybízí k experimentování a nacházení chutí, které vám budou nejvíce lahodit. Nejlépe chutná, když je venku sychravo a vás může krásně zahřát na duši i v žaludku

Kuře v žampionové omáčce

Krevetový salát

AIP, Paleo, bez lepku, bez laktózy, low-carb. Velmi jednoduchý, několik ingrediencí nadělá plno parády. Salát pro každé roční období, je plný zdravých tuků, kvalitního proteinu a zeleniny s tolik potřebnou vlákninou. Zálivka je univerzální, hodí so do mnoha dalších salátů.
Kuře v žampionové omáčce

Sekaná se skrytou zeleninou

AIP, Paleo, bez lepku, bez laktózy, cukrfree. Vtipně zakomponovanou zeleninu ocení nejedna maminka. Kvalitní maso se skrytou zeleninou je velmi chutné a hodí se ke květákové kaši nebo restované zelenině. Doba přípravy 15 minut, doba pečení je 60 minut.

Novinky z oblasti zdravé výživy

autoimunitního protokolu   

prevence civilizačních chorob

zdravého životního stylu           

nové zdravé recepty