Recepty
Recepty jsou sestaveny z jednoduchých, tělu přirozených, ingrediencí.
Jsou bohaté na vitamíny, minerály, stopové prvky, fytonutrienty a vlákninu. Nutriční bohatství mikroživin v potravinách představuje lék přirozený
našemu tělu, teprve s jeho dostatkem je tělo schopné se zotavit a zhojit.
Jarní inspirace
Květáková rýže
Restovaná mrkev
AIP, Paleo, bez lepku, bez laktózy, low-carb, cukrfree, Vegan. Velmi jednoduchý recept, který je hotový do 10 minut. Stačí vám mrkev, kvalitní olivový olej, sůl a citrón a máte skvělou přílohu. Velmi oblíbená je v naší domácnosti, nemluvě o bohatosti vitamínů a minerálních látek, jejichž vstřebávání zajišťuje i přítomnost olivového oleje. Trik je mít zeleninu částečně syrovou.
Borůvkové mufiny
Paleo, bez lepku, bez laktózy. Základ tvoří mandlová mouka. Velmi jednoduché, do půl hodiny hotové a 5 minut po vytažení z trouby si můžete mufin vychutnat. Skvělá svačinka pro děti i dospělé, vhodné na oslavy, nebo jen tak pro radost.
Polévky
Kostní vývar


Dýňová polévka
Hlavní chody
Sekaná se skrytou zeleninou
Krevetový salát
Kuře v žampionové omáčce
Vepřová krkovice jako minutka
AIP, Paleo, bez lepku, bez laktózy, cukrfree. Pokud jste sehnali kvalitní vepřovou krkovici není nic lepšího, než ji dát na pár minut na pánev a následně vychutnávat chuť kvalitního vepřového, o kterém víte, že běhalo po dvoře, vidělo slunce, mělo kvalitní péči a krmivo. Zdroje jsou v tomto případě velmi důležité.
Přílohy
Květáková rýže
AIP, Paleo, bez lepku, bez laktózy, low-carb, cukrfree, Vegan. Květáková rýže představuje maskota AIP. U autoimunitního protokolu najdete AIP rýži u mnoha receptů. Je nutričně vysoce bohatá, rychlá a dá se připravit na mnoho způsobů, záleží jen na vaší fantazii. Květáková rýže se dá připravit nasladko i naslano. Květák patří do skupiny High – FODMAP potravin.
Restovaná cuketa
Květáková kaše
Restovaná mrkev
AIP, Paleo, bez lepku, bez laktózy, low-carb, cukrfree, Vegan. Velmi jednoduchý recept, který je hotový do 10 minut. Stačí vám mrkev, kvalitní olivový olej, sůl a citrón a máte skvělou přílohu. Velmi oblíbená je v naší domácnosti, nemluvě o bohatosti vitamínů a minerálních látek, jejichž vstřebávání zajišťuje i přítomnost olivového oleje. Trik je mít zeleninu částečně syrovou.
Pečená zelenina
AIP, Paleo, bez lepku, bez laktózy, low-carb, cukrfree, Vegan. Slouží jako vynikající příloha ke kvalitnímu masu, anebo ji můžete jíst jen tak. Pečení zeleniny vybízí k experimentování a nacházení chutí, které vám budou nejvíce lahodit. Nejlépe chutná, když je venku sychravo a vás může krásně zahřát na duši i v žaludku