Sekaná se slaninou
a skrytou zeleninou
Porce
4
Doba přípravy:
15 min
Doba vaření:
50 – 60 minut
Náročnost:
nízká
Typ stravy:
AIP
Suroviny
1 kg mletého hovězího masa
1 hrnek nahrubo nastrouhané mrkve
1 hrnek nastrouhaného pastináku
3 nastrouhané ředkvičky
10 cm bílé části pórku najemno nakrájené
3 stroužky česneku rozetřený
2 lžíce směsi čerstvých bylinek (tymián, rozmarýn a / nebo šalvěj) nadrobno nakrájené
1 malá žlutá cibule najemno nakrájená
1/2 kávová lžička mořské soli
100 g slaniny
Postup
1
Předehřejte troubu na 190° C. Mleté maso smíchejte se všemi ingrediencemi a vložte do zapékací mísy. Na vrchní část směsi naneste plátky slaniny.
2
Pečte po dobu 50-60 minut, dokud slanina nezhnědne nebo sekaná nedosáhne vnitřní teploty 65°C.
3
Sekanou nechte zcela vychladnout, aby mohla znovu vstřebat tekutinu, která se uvolnila během pečení.
Další recepty
Pečená zelenina
AIP, Paleo, bez lepku, bez laktózy, low-carb, cukrfree, Vegan. Slouží jako vynikající příloha ke kvalitnímu masu, anebo ji můžete jíst jen tak. Pečení zeleniny vybízí k experimentování a nacházení chutí, které vám budou nejvíce lahodit. Nejlépe chutná, když je venku sychravo a vás může krásně zahřát na duši i v žaludku