Květáková rýže
Porce
4
Doba přípravy:
5 min
Doba vaření:
10 minut
Náročnost:
nízká
Typ stravy:
AIP

Suroviny
1/2 květák
3 polévkové lžíce olivový nebo avokádový olej
sůl
listy čerstvého koriandru nebo petržele (dle chuti)
kurkumu a rozinky (dle chuti)
Na zpracování celého květáku je nutná velká pánev. Vhodnější je zpracovat půlku květáku, aby „rýže“ byla vždy čerstvá.
Postup
1
Syrový květák rozmixujeme v mixéru na více či méně hrubozrnnou „rýži“. Na pánvi rozehřejeme olivový nebo avokádový olej.
2
Rozmixovaný květák vysypeme do pánve a restujeme na střední teplotě (často míchejte, aby se květák nepřipaloval, případně snižte teplotu). Ke konci restování květákovou rýži osolte.
3
Květáková rýže může mít několik podob. Do restujícího se květáku můžeme přidat sůl, kurkumu a rozinky a vytvořit tak „východní verzi“. Květák můžete již v základu rozmixovat s listy čerstvého koriandru nebo petržele, přidáte sůl a restujete. Fantazii a variaci bylinek se meze nekladou.
Další recepty
Pečená zelenina
AIP, Paleo, bez lepku, bez laktózy, low-carb, cukrfree, Vegan. Slouží jako vynikající příloha ke kvalitnímu masu, anebo ji můžete jíst jen tak. Pečení zeleniny vybízí k experimentování a nacházení chutí, které vám budou nejvíce lahodit. Nejlépe chutná, když je venku sychravo a vás může krásně zahřát na duši i v žaludku