Krevetový salát
Porce
1
Doba přípravy:
15 min
Doba vaření:
5 min
Náročnost:
nízká
Typ stravy:
AIP

Suroviny
4-5 listů natrhaného římského salátu
3 nakrájené ředkvičky
1 menší nastrouhaná mrkev
5 cm salátové okurky
½ avokáda
10 předvařených krevet
1 stroužek třeného česneku
1 polévkové lžíce olivového oleje
Zálivka:
2 polévkové lžíce olivového oleje
½ polévkové lžíce čerstvé citrónové šťávy
1 polévkové lžíce jablečného octa
¼ kávové lžičky himalájské soli
1 kávová lžička medu
1 stroužek třeného česneku (pokud nepoužijete česnek u krevet)
Postup
1
Zeleninu nakrájejte a vložte do misky.
2
Předvařené krevety orestujte na olivovém oleji, cca 3-4 minuty. Krátce před koncem přidejte třený česnek, orestujte a sundejte z vařící plochy. Krevety nechte lehce vychladnout.
3
Na zálivku smíchejte všechny ingredience v jedné misce a metličkou prošlehejte do hutnější konzistence. Pokud jste přidali česnek do krevet, není třeba jej přidávat do zálivky. Zálivkou zalijte nakrájenou zeleninu, promíchejte, a nakonec přidejte zchladlé krevety.
Další recepty
Dýňová polévka
Kuře v žampionové omáčce
& Květáková rýže
AIP, Paleo, bez lepku, bez laktózy, low-carb, cukrfree. Krémová omáčka z kokosového mléka a žampionů se sametovou texturou se velmi dobře hodí ke křehkému kuřecímu masu. Jednoduchý recept připravený do 30 minut můžete podávat s květákovou rýží, restovanou zeleninou, nebo s rýží, pokud jste ji u AIP již úspěšně přidali zpět.
Borůvkové mufiny
Paleo, bez lepku, bez laktózy. Základ tvoří mandlová mouka. Velmi jednoduché, do půl hodiny hotové a 5 minut po vytažení z trouby si můžete mufin vychutnat. Skvělá svačinka pro děti i dospělé, vhodné na oslavy, nebo jen tak pro radost.