Kuře v žampionové omáčce
Porce
1
Doba přípravy:
10 min
Doba vaření:
20 minut
Náročnost:
nízká
Typ stravy:
AIP
Suroviny
1 kuřecí prso
6 žampionů
1 jarní cibulka
200 ml kokosového mléka
¼ odměrky soli
¼ odměrky sušeného koriandru
¼ odměrky sušeného česneku
¼ odměrky sušeného zázvoru
1 polévková lžíce kokosového, olivového oleje nebo sádla
Jako přílohu je možné podávat květákovou rýži, sladké brambory, anebo variaci restované zeleniny.
Postup
1
Na pánvi rozehřejeme tuk a orestujeme najemno nakrájenou jarní cibulku. Očištěné žampiony nakrájíme na malé kousky. Přidáme k cibulce a restujeme, osolíme.
2
Po 3-4 minutách restování přilejeme kokosové mléko, přivedeme k varu, poté snížíme teplotu a redukujeme do hustější konzistence.
3
Asi po 10 minutách nebo když omáčka zhoustne přidáme nakrájené kousky kuřecích prsou a restujeme v omáčce do změknutí cca 4 minuty. V případě, že je omáčka příliš hustá přidáme více kokosového mléka popřípade koření.
Další recepty
Restovaná mrkev
AIP, Paleo, bez lepku, bez laktózy, low-carb, cukrfree, Vegan. Velmi jednoduchý recept, který je hotový do 10 minut. Stačí vám mrkev, kvalitní olivový olej, sůl a citrón a máte skvělou přílohu. Velmi oblíbená je v naší domácnosti, nemluvě o bohatosti vitamínů a minerálních látek, jejichž vstřebávání zajišťuje i přítomnost olivového oleje. Trik je mít zeleninu částečně syrovou.
Restovaná cuketa
Květáková rýže
AIP, Paleo, bez lepku, bez laktózy, low-carb, cukrfree, Vegan. Květáková rýže představuje maskota AIP. U autoimunitního protokolu najdete AIP rýži u mnoha receptů. Je nutričně vysoce bohatá, rychlá a dá se připravit na mnoho způsobů, záleží jen na vaší fantazii. Květáková rýže se dá připravit nasladko i naslano. Květák patří do skupiny High – FODMAP potravin.