Kuře v žampionové omáčce 

Porce

1

Doba přípravy:

10 min

Doba vaření:

20 minut

Náročnost:

nízká

Typ stravy:

AIP

Kuře v žampionové omáčce

Suroviny

 

1 kuřecí prso

6 žampionů

1 jarní cibulka

200 ml kokosového mléka

¼ odměrky soli

¼ odměrky sušeného koriandru

¼ odměrky sušeného česneku

¼ odměrky sušeného zázvoru

1 polévková lžíce kokosového, olivového oleje nebo sádla 

Jako přílohu je možné podávat květákovou rýži, sladké brambory, anebo variaci restované zeleniny.

Postup

 1

Na pánvi rozehřejeme tuk a orestujeme najemno nakrájenou jarní cibulku. Očištěné žampiony nakrájíme na malé kousky. Přidáme k cibulce a restujeme, osolíme.

 2

Po 3-4 minutách restování přilejeme kokosové mléko, přivedeme k varu, poté snížíme teplotu a redukujeme do hustější konzistence.

3

Asi po 10 minutách nebo když omáčka zhoustne přidáme nakrájené kousky kuřecích prsou a restujeme v omáčce do změknutí cca 4 minuty. V případě, že je omáčka příliš hustá přidáme více kokosového mléka popřípade koření.

Další recepty

Kuře v žampionové omáčce

Restovaná mrkev

AIP, Paleo, bez lepku, bez laktózy, low-carb, cukrfree, Vegan. Velmi jednoduchý recept, který je hotový do 10 minut. Stačí vám mrkev, kvalitní olivový olej, sůl a citrón a máte skvělou přílohu. Velmi oblíbená je v naší domácnosti, nemluvě o bohatosti vitamínů a minerálních látek, jejichž vstřebávání zajišťuje i přítomnost olivového oleje. Trik je mít zeleninu částečně syrovou.

Kuře v žampionové omáčce

Restovaná cuketa

AIP, Paleo, bez lepku, bez laktózy, low-carb, cukrfree, Vegan. Velmi jednoduchý recept, který je hotový do 10 minut. Stačí vám cuketa, kvalitní olivový olej a sůl. Vhodná příloha k masům a rybám. Cuketu solte až nakonec, jinak vám během restování pustí vodu a bude příliš změklá.
Kuře v žampionové omáčce

Květáková rýže

AIP, Paleo, bez lepku, bez laktózy, low-carb, cukrfree, Vegan. Květáková rýže představuje maskota AIP. U autoimunitního protokolu najdete AIP rýži u mnoha receptů. Je nutričně vysoce bohatá, rychlá a dá se připravit na mnoho způsobů, záleží jen na vaší fantazii. Květáková rýže se dá připravit nasladko i naslano. Květák patří do skupiny High – FODMAP potravin.

Novinky z oblasti zdravé výživy

autoimunitního protokolu   

prevence civilizačních chorob

zdravého životního stylu           

nové zdravé recepty