Broskvový krambl
Porce
4
Doba přípravy:
10 min
Doba vaření:
30 minut
Náročnost:
nízká
Typ stravy:
AIP
Suroviny
3 velké broskve nebo 6 malých plochých broskví
¼ hrnku + 1 kávová lžička tigernut mouky
¼ hrnku tapiokového škrobu
⅛ hrnku rozpuštěného kokosového oleje
⅛ hrnku javorového sirupu (může být i o něco méně)
2 kávové lžičky skořice na posypání broskví a do těsta
kokosový cukr na posypání broskví
vanilka nebo vanilkový extrakt (bez alkoholu) – není nutné
Pro tento desert můžete použít i další ovoce, které pouští šťávu: jahody, borůvky, čerstvé fíky společně s broskvemi, nebo meruňky.
Postup
1
Do malé zapékací mísy (obdélník 20×15 cm nebo kulaté mísy 18-20 cm) nakrájíme kousky broskví, lehce posypeme skořicí a kokosovým cukrem. Troubu zahřejeme na 180 °C broskve vložíme do trouby na 10 minut a „karamelizujeme“.
2
Do misky nasypeme všechny sypké ingredience, promícháme a přidáváme tekuté ingredience. Smícháme a tímto těstem zalijeme zahřáté a zkaramelizované broskve z trouby.
3
Vložíme zpět do trouby a pečeme 20-25 minut, dokut se nebo dokud se těsto přestane lepit na špejli. Podáváme jako teplý moučník.
Další recepty
Dýňová polévka
Kuře v žampionové omáčce
& Květáková rýže
AIP, Paleo, bez lepku, bez laktózy, low-carb, cukrfree. Krémová omáčka z kokosového mléka a žampionů se sametovou texturou se velmi dobře hodí ke křehkému kuřecímu masu. Jednoduchý recept připravený do 30 minut můžete podávat s květákovou rýží, restovanou zeleninou, nebo s rýží, pokud jste ji u AIP již úspěšně přidali zpět.
Borůvkové mufiny
Paleo, bez lepku, bez laktózy. Základ tvoří mandlová mouka. Velmi jednoduché, do půl hodiny hotové a 5 minut po vytažení z trouby si můžete mufin vychutnat. Skvělá svačinka pro děti i dospělé, vhodné na oslavy, nebo jen tak pro radost.