Broskvový krambl

 

Porce

4

Doba přípravy:

10 min

Doba vaření:

30 minut

Náročnost:

nízká

Typ stravy:

AIP

faaa9ef2 ef71 4697 bdc0 24e112fcdb24 • Kateřina Málková • Nutričním bohatstvím ke zdraví.

Suroviny

3 velké broskve nebo 6 malých plochých broskví

¼ hrnku + 1 kávová lžička tigernut mouky

¼ hrnku tapiokového škrobu

hrnku rozpuštěného kokosového oleje

hrnku javorového sirupu (může být i o něco méně)

2 kávové lžičky skořice na posypání broskví a do těsta

kokosový cukr na posypání broskví

vanilka nebo vanilkový extrakt (bez alkoholu) – není nutné

Pro tento desert můžete použít i další ovoce, které pouští šťávu: jahody, borůvky, čerstvé fíky společně s broskvemi, nebo meruňky.

Postup

 1

Do malé zapékací mísy (obdélník 20×15 cm nebo kulaté mísy 18-20 cm) nakrájíme kousky broskví, lehce posypeme skořicí a kokosovým cukrem. Troubu zahřejeme na 180 °C broskve vložíme do trouby na 10 minut a „karamelizujeme“. 

 2

Do misky nasypeme všechny sypké ingredience, promícháme a přidáváme tekuté ingredience. Smícháme a tímto těstem zalijeme zahřáté a zkaramelizované broskve z trouby. 

3

Vložíme zpět do trouby a pečeme 20-25 minut, dokut se nebo dokud se těsto přestane lepit na špejli. Podáváme jako teplý moučník.

Další recepty

Kuře v žampionové omáčce

Dýňová polévka

AIP, Paleo, bez lepku, bez laktózy, low-carb cukrfree. Velmi jednoduchá příprava – 15 minut, celková doba vaření 60 minut včetně pečení dýně. Velmi oblíbený recept v naší domácnosti. Místo krutonů používám najemno nakrájenou a orestovanou slaninu.
Kuře v žampionové omáčce

Kuře v žampionové omáčce

& Květáková rýže

AIP, Paleo, bez lepku, bez laktózy, low-carb, cukrfree. Krémová omáčka z kokosového mléka a žampionů se sametovou texturou se velmi dobře hodí ke křehkému kuřecímu masu. Jednoduchý recept připravený do 30 minut můžete podávat s květákovou rýží, restovanou zeleninou, nebo s rýží, pokud jste ji u AIP již úspěšně přidali zpět.

Kuře v žampionové omáčce

Borůvkové mufiny

Paleo, bez lepku, bez laktózy. Základ tvoří mandlová mouka. Velmi jednoduché, do půl hodiny hotové a 5 minut po vytažení z trouby si můžete mufin vychutnat. Skvělá svačinka pro děti i dospělé, vhodné na oslavy, nebo jen tak pro radost.

Novinky z oblasti zdravé výživy

autoimunitního protokolu   

prevence civilizačních chorob

zdravého životního stylu           

nové zdravé recepty