Dýňová polévka
Porce
8
Doba přípravy:
15 min
Doba vaření:
60 min
Náročnost:
nízká
Typ stravy:
AIP

Suroviny
1 větší dýně hokaido
3 větší cibule
5 cm kousek čerstvého zázvoru
3 ½ hrnku (1 litr) zeleninového vývaru
¾ kokosového mléka
1 kávová lžíce olivového oleje
½ kávové lžičky soli
Jako přílohu můžete podávat najemno nakrájenou a opečenou slaninu.
Postup
1
Troubu nastavíme na 180°C. Dýni hokaido omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Dýni neloupeme, rozpůlíme a vydlabeme semínka, nakrájíme na menší kousky a vložíme na plech vyložený pečícímpapírem. Plech dáme do vyhřáté trouby na cca 20 minut, poté dýni zkontrolujeme, otočíme a pečemedalších 10 minut. Dýně má být změklá, ne kašovitěměkká.
2
Na olivovém oleji restujeme do zlatova nahrubo nakrájenou cibuli. Zalejeme vlažným zeleninovým vývarem a vaříme cca 10 minut.
3
Opečenou a změklou dýni vyndáme z trouby a ihned vložíme do hrnce s vývarem. Přidáme kokosové mléko, lehce osolíme, přidáme na kolečka nakrájený čerstvý zázvor a vaříme dalších 15 minut. Nakonec vše rozmixujeme na jemný krém. V případě potřeby dosolíme, je vhodné počkat s finálním solením nakonec, poněvadž zeleninový vývar už nějakou sůl může obsahovat.
Další recepty

Your Title Goes Here

Your Title Goes Here

Your Title Goes Here

Your Title Goes Here

Your Title Goes Here
