Dýňová polévka

 

 

 

 

 

 

 

Porce

8

Doba přípravy:

15 min

Doba vaření:

60 min

Náročnost:

nízká

Typ stravy:

AIP

IMG 5136 rotated • Kateřina Málková • Nutričním bohatstvím ke zdraví.

Suroviny

1 větší dýně hokaido

3 větší cibule

5 cm kousek čerstvého zázvoru

3 ½ hrnku (1 litr) zeleninového vývaru

¾ kokosového mléka

1 kávová lžíce olivového oleje

½ kávové lžičky soli

Jako přílohu můžete podávat najemno nakrájenou a opečenou slaninu.

Postup

 1

Troubu nastavíme na 180°C. Dýni hokaido omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Dýni neloupeme, rozpůlíme a vydlabeme semínka, nakrájíme na menší kousky a vložíme na plech vyložený pečícímpapírem. Plech dáme do vyhřáté trouby na cca 20 minut, poté dýni zkontrolujeme, otočíme a pečemedalších 10 minut. Dýně má být změklá, ne kašovitěměkká.

 2

Na olivovém oleji restujeme do zlatova nahrubo nakrájenou cibuli. Zalejeme vlažným zeleninovým vývarem a vaříme cca 10 minut.

 

3

Opečenou a změklou dýni vyndáme z trouby a ihned vložíme do hrnce s vývarem. Přidáme kokosové mléko, lehce osolíme, přidáme na kolečka nakrájený čerstvý zázvor a vaříme dalších 15 minut. Nakonec vše rozmixujeme na jemný krém. V případě potřeby dosolíme, je vhodné počkat s finálním solením nakonec, poněvadž zeleninový vývar už nějakou sůl může obsahovat.

Další recepty

edgar castrejon 4Q xlBOaCso unsplash scaled • Kateřina Málková • Nutričním bohatstvím ke zdraví.

Your Title Goes Here

sekana

Your Title Goes Here

matilda bellman ITzQTglVxhI unsplash 1 scaled • Kateřina Málková • Nutričním bohatstvím ke zdraví.

Your Title Goes Here

faaa9ef2 ef71 4697 bdc0 24e112fcdb24 • Kateřina Málková • Nutričním bohatstvím ke zdraví.

Your Title Goes Here

sekana

Your Title Goes Here

Kotleta 1 • Kateřina Málková • Nutričním bohatstvím ke zdraví.

Your Title Goes Here